Dik en Pier

Samen met mijn kameraad Pyr Tilma, die lange van Enge Buren, ben ik in 2022 muzikaal jeugdtheaterduo Dik en Pier begonnen. We spelen momenteel de voorstelling ‘Vrienden door Dik en Dun’ door het land. In 2024 gaan op pad met onze nieuwe voorstelling Don Pier en Dikkie Pansa, gebaseerd op de verhalen van Don Quichote. We zijn druk met het schrijven van nieuwe liedjes en knetterleuke scenes.

Ze liepen al jaren rond met het plan samen een jeugdvoorstelling te maken. Maar ja, druk druk druk. Toen kwam corona en hadden beide heren opeens een zee van tijd. Ze bouwden hun stamkroeg Trianon, die was toch dicht, om tot demostudio en werkten dagelijks aan de liedjes voor hun eerste liedjesprogramma. Dick en Pyr hadden allebei nog best wat materiaal liggen en ze gebruikten de muziek van Tom Waits als basis. Pyr bewaarde op zolder een oude map met gedichten van Theo Olthuis, deze bleken uitermate geschikt voor Dik en Pier. Zo ontstonden heel voorzichtig de eerste liedjes. Na een paar maanden van schrijven, schuren en opnieuw beginnen ontstond een duidelijk thema; Vriendschap door Dik en Dun. Regisseur Peter van Dijk werd erbij gehaald en de voorstelling kreeg nu echt vorm. Dik en Pier konden onderhand het podium op! Intussen werd het duo opgepikt door Annemiek Zwieringa van impresariaat STT Produkties en wat eerst een vaag plan was werd nu serieus.
In 2022 werkte het duo hard in hun eigen studio in een boeren schuur in Elst aan hun eerste album Vrienden Door Dik en Dun, deze verscheen in januari 2023. Het duo speelt hun voorstelling veelvuldig en inmiddels wordt er gewerkt aan de tweede voorstelling.

Zie ook dikenpier.nl