Land van taal en Waal

Als viertal vrienden en liefhebbers van het lied en het woord, Marcel Rözer, André Overbeek en Dirk Wim in ‘t Hof, organiseren we de maandelijks Land van Taal en Waal in de Thiemeloods in Nijmegen. Dit zijn altijd geweldig mooie middagen en brengt mij veel inspiratie en nieuwe inzichten.

Land van Taal en Waal is een evenement waarin zangers en schrijvers elkaar ontmoeten in een talkshow-achtige setting. Bindende factor is altijd de Nederlandse taal.

Met Land van Taal en Waal willen we muziek en literatuur samenbrengen. Vraag het een kunstenaar en hij zal je vertellen dat al zijn/haar artistieke uitingen uit hetzelfde vat komen. Wat is zijn/haar drijfveer, wat is succes en wat is een geslaagd werk? Wat kan er misgaan? Is er leven zonder kunst?

Zeg mij wat je zingt en ik weet wie je bent! Vaak worden de lyrische mogelijkheden van onze taal schromelijk onderschat. Het Nederlands zingt even goed als een andere taal. Een lied heeft zoveel meer kracht en verbeelding als het in je moerstaal wordt gezongen.

Tijdens Land van Taal en Waal is een hoofdgast, een schrijver of zanger of iemand die beide disciplines beheerst. Op een grote blauwe sofa gaat presentator Marcel Rözer met de gasten in gesprek. Zodra Nijmeegse troubadour In ’t Hof vindt dat het gesprek wat indut breekt hij in met een passend lied. Dan volgt er een optreden van een dichter, spoken word-artiest of stand-up comedian die voordraagt uit eigen werk. Zo wisselen verschillende optredens en gesprekken elkaar af in een tijdsbestek van twee uur. Aan het eind wordt het woord van de dag bepaald. Eigenlijk is alles toegestaan in het Land van Taal en Waal als het maar beweegt en beroert.

Zie ook landvantaalenwaal.nl

Met Joris Linssen en Roza Ambrosius

Met André Manuel

Met Wim Daniels, Dirk Wim In ‘t Hof, Roza Ambrosius en Krien Golsteyn

Dit vind je misschien ook leuk...